Hannah Enkels plaatst zich voor EK veldlopen in Turijn.

Vandaag (27/10/2022) vond de jaarlijkse CC in Roeselare plaats. Dit is ook ieder jaar de plaats waar de selecties voor het Europees Kampioenschap veldlopen worden verdeeld.

Van Looise zijde maakten 6 atleten de lange verplaatsing om op het zeer modderige parcours hun beste beentje voor te zetten.

Miniem Arthur Van den Plas was als eerste aan de beurt. Hij werd mooi 18e op 43 deelnemers.

Daarna was het wachten op Quinten Pauwels die de uitdaging aanging bij de senioren op de lange cross. Na zijn marathonavontuur in New York begin November is de conditie nog niet optimaal. Hij eindigde als 55e.

Malejeva Mathijs nam een slechte start in de lange cross bij de senioren dames. Hierdoor verloor zij teveel terrein in de aanvangsronde. In de laatste rond kwam ze wel nog mooi terug, maar ze finishte uiteindelijk als 22e (en 5e U23)

In de korte cross bij de senioren dames hadden we twee sterke deelnemers. Lana Ryckaert was na haar knappe 5e plaats in Mol zeer gemotiveerd om deze prestatie te herhalen. Maar een kuitblessure en  lichte keelontsteking in de laatste week maakte dat zeer moeilijk. Toch finishte ze nog als 11e, op de voet gevolgd door Juniore Nina van Pelt die na een iets te voorzichtige start nog zeer sterk finishte en mooi 12e werd.

De mooiste prestatie zagen we echter bij de Junioren dames. Na een trage startronde namen 3 atleten afstand van de rest, Hannah Enkels volgde in een groepje op +/- 15” van de kopgroep.

In de laatste halve ronde plaatste Hannah echter nog een zeer knappe versnelling die haar terug bracht tot op de 4e plaats op amper 2” van positie 3 en 8” van de winnares.

Met deze prestatie voldoet ze ruimschoots aan de selectievoorwaarden voor het EK in Turijn. De officiële bevestiging volgt waarschijnlijk op dinsdag. PROFICIAT !