Provinciaal Kampioenschap benjamins, pupillen en miniemen te Heusden.

Veertig jeugdatleten van Looise AV namen op 2 februari 2020 deel aan het PK te Heusden. Bij de benjamins kwamen 9 atleten in actie. Voor enkelen onder hen was het een allereerste kennismaking met een wedstrijd. En ik mag wel zeggen dat zij het voor die eerste keer prima gedaan hebben. Lennert presteerde het om 2x op het podium te staan. Hij behaalde goud bij het hoogspringen met een sprong van 1m04. Bij het kogelstoten mocht hij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Hij stootte de kogel 5m86 ver. De pupillen jongens en meisjes waren met 11 atleten aanwezig. Ook hier waren er 2 atleten die 2 medailles behaalden. Hélène won 2x goud. Zowel bij de 60m horden met een tijd van 11sec44 als bij de 60m vlak met een mooie tijd van 8sec89 kwam ze als eerste over de streep ! Ook Cas behaalde 2 medailles. Hij sprong in het verspringen een gouden sprong met 3m85. In de 60m werd hij derde met een tijd van 9sec25. Amélie behaalde een 5e medaille voor de pupillen en dit in het verspringen. Ze werd tweede met een mooi persoonlijk record van 3m72.Onze miniemen waren duidelijk talrijkst aanwezig en bovendien ook de grootste slokop wat medailles betreft. Marit spurtte naar goud in de 60m in een tijd van 8sec16. In die zelfde wedstrijd liep Ilona als eerste jaars naar een bronzen medaille in een nieuw persoonlijk record van 8sec50. Bij de jongens liep Ferre ook in een persoonlijke besttijd van 8sec63 naar een bronzen plaats. In het hordenlopen zagen we een mooie strijd tussen 3 atleten. Het volledige podium liep een persoonlijke besttijd. Rana verbeterde haar record naar 10sec04 en werd daarmee mooi 2e en kreeg zo een zilveren medaille. Ferre had een super dag in het verspringen en sprong met 4m88 naar de eerste plaats. In diezelfde wedstrijd sprong Mathias naar een tweede plek, goed voor de zilveren medaille. En de 7e medaille van de miniemen ging naar Marit in het kogelstoten met een net geen 10m worp namelijk 9m70 en goed voor een zilveren medaille.Naast al deze medaille plaatsen waren er nog vele mooie prestaties van onze andere atleten met meerdere persoonlijke records. Aan iedereen wens ik een dikke proficiat met hun resultaat. Ook aan alle supporters een dank je wel voor jullie steun.