2 x goud en allemaal een PR !

Dit weekend trok team FHO naar het Belgisch kampioenschap in Kessel-Lo. Met 8 atleten in competitie hadden we de grootste delegatie ooit.
De atleten deden het fantastisch. Op zaterdag liep Wout Bex al dadelijk een mooie nieuw PR op 400H (2de tijd van alle deelnemers). Tibo Malumgré liep in zijn reeks van de 400m heel ontspannen naar de beste tijd. Op de 200m verbeterde onze eerstejaars cadet Hanne Bastiaansen haar PR aanzienlijk.
Op zondag kwamen alle andere klasbakken aan de start. Felix Verpoorten verpulverde zijn PR op 100H. Bij de scholieren deed Seebe Van Herck hem dit na op de 110H. Hanne Bastiaansen liep een degelijke 100m maar de wind was spelbreker. In het HSS bij de scholieren meisjes waren er zowel voor Annouck Vercammen als Fenne Hoobergs nieuwe bestprestaties. Arne Bemong deed wat al even in de lucht hing…hij verbeterde zijn PR in het hoogspringen !
Naar het einde van de middag kregen we dan nog 2 bloedstollende finales… Tibo vertrok snel op zijn 400m, liep een zeer verstandige bocht en trok vol door op de laatste rechte lijn met een fantastisch nieuwe PR van 51.34 werd hij BELGISCH KAMPIOEN ! Ook Wout Bex zorgde voor een te hoge hartslag bij de supporters.. 9 horden lang nam hij de hindernissen gelijk met zijn Waalse concurrent, over de 10de kwam Wout net iets vlotter en ook hij werd BELGISCH KAMPIOEN in een ongelofelijk nieuw PR van 53.30, de 6de prestatie ooit op 400H in Belgie.

Intussen was onze Nestor André De Geest aan de slag op het WK in Malaga. Hij werd heel mooi 8ste in de 10-kamp !!

Op het einde van dit seizoen wil ik graag ALLE atleten uit ons team bedanken voor de fantastiche inzet en de vele mooie prestaties ! Even rust en dan….op naar alweer een geweldig seizoen.

Ferdi

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *