Hannah Enkels loopt WK-limiet 3000m steeple U20.

Na een eerste mislukte poging met een dubbele valpartij op het KvVL in Kortrijk 2 weken geleden is Hannah Enkels er vandaag in Eigenbrakel/Braine l’Alleud op de Memorial Gaston Reiff wel in geslaagd om de limiet te lopen voor het WK U20 in Lima (Peru) !

Na een eerder moeilijke start met enkel minder goede balken en waterbak kwam ze na een ronde of twee toch in haar ritme. Zo kon ze optimaal gebruik maken van de hulp van tempomaakster Heleen  Vermeulen om na 2km door te komen in ongeveer 6’50”. Een scherpe tussentijd die haar naar de limiet van 10’24”70 moest kunnen leiden.

Daarna volgden echter 2 lastige rondjes op een winderige piste waardoor het uiteindelijk op de slotronde zou aankomen ! In die laatste ronde wist ze zich schitterend te herpakken en na een snelle slotronde van 1’19”3 bleef de klok uiteindelijk staan op 10’21”61, ruim 4 seconden onder de WK-limiet !

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *