Thibaut en André schitteren op het BK meerkampen in Tielt.

20 en 21 augustus hadden de Belgische meerkampkampioenschappen plaats in het verre Tielt.

Voor Looise traden André De Geest en Thibaut Didden aan.

Reeds om 9u moest André aan de bak. In het verspringen kwam hij tot een behoorlijke 4m34. Daarna verhuisde de grote groep masters naar het speerwerpen. Met 36m16 won hij deze proef. De 200m kwam net na de middag. Met 30.52 liep André een beste seizoensprestatie. De voorlaatste proef in een 5-kamp bij de masters is het discuswerpen. Hier landde het werptuig na 37m90. De door velen gevreesde 1500m is het slotnummer. 6m18s60 na het startschot kwam André over de aankomst. In de eindstand van de +50 jarigen (André is intussen 63) werd hij mooi 2de ! Proficiat André.

Een half uurtje na de start van de masters moest ook Thibaut laten zien dat hij wakker was….en of hij dat was. Met 11.53 verpulverde hij zijn PR op de 100m. Ook in het verspringen ging zijn PR er aan…met 6m48 vergaarde hij ook hier heel wat punten. In het kogel kwam hij tot een mooie 11m41. Proef 4 in de 10-kamp is het hoogspringen… Ook hier een pr.. Na de 1.88 uit 2017, zweefde Thibaut voor het eerst over 1m90 ! Een kreet van opgekropte frustratie bleef dan ook niet uit. Op 400m was de opdracht van de trainer heel eenvoudig….snel starten en blijven gaan…. Dit resulteerde opnieuw in een PR. De klok bleef voor Thibaut stilstaan op 50.72.

Op zondag moest hij opnieuw om 9u30 in de startblokken. Dit maal stonden er onderweg wel 10 horden en was de afstand 10m langer dan gisteren. Met 16.02 kwam er ook hier een nieuw PR op de tabellen.
In het discuswerpen was het even spannend… na een eerste ongeldige prestatie, was de 2de worp 32m29. De 3de poging belandde tegen de paal..
Polsstokspringen is altijd een belevenis, zeker omdat Thibaut vorige week op training zijn stok in 2 zag breken en we nog snel een nieuwe stok moesten regelen. De eerste pogingen verliepen vlot. Ook zijn PR hoogte van 3m80 was geen enkel probleem. Jammer genoeg was de wind een beetje onvoorspelbaar waardoor 3m90 net gemist werd.
Ook in het speerwerpen was de wind niet in het voordeel. Met 50m58 was het resultaat degelijk.
Voor de afsluitende 1500m stond Thibaut 5de in de totaalstand op enkele punten van de 4de plaats. Aanvankelijk werd er niet heel snel gelopen, maar na 300m ging één van de jongens uit de top 3 plots versnellen… een beetje aarzelend ging Thibaut mee. Dit resulteerde in een eindtijd van 4’36”82 alweer….een PR !

In de totaalstand kwam Thibaut tot 6605ptn goed voor een 4de plaats. Een schitterende prestatie als je weet dat er voor hem 2 atleten staan die vorige jaar deelgenomen hebben aan het WK voor junioren…één van hen heeft zelfs het wereldrecord op de 7-kamp indoor bij de junioren…een TOPPRESTATIE dus voor Thibaut ! Proficiat !

 

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *