Meisjes en jongens pupillen en miniemen naar de finale.

Jaarlijks gaat in april de Beker van Vlaanderen, de interclub, voor onze pupillen en miniemen door. Dit jaar, na 2 jaar afwezigheid, ging deze reeds door op 9 en 10 april. Zo vroeg op het seizoen is het niet zo gemakkelijk om een ploeg op te stellen omdat er nog geen resultaten van je atleten beschikbaar zijn. Zo goed en zo kwaad als het kan, werden ploegen opgesteld. Aangezien het ook nog eens midden van de paasvakantie was, moesten we met heel wat vakantiegangers rekening houden. 
Op zaterdag werden de meisjes in Alken verwacht. Een zeer kleine pupillenploeg en een iets ruimere miniemenploeg gingen hun beste beentje voorzetten. De pupillen behaalden in totaal een derde plaats. Lise en Fien waren onze grote puntenpakkers. De miniemen werden mooi tweede. Hélène, Yanina en Lio zorgden voor het gros van de punten. Samen met al de andere meisjes, pupillen en miniemen, werden onze meisjes na AV Toekomst mooi 2e. Met meer dan 40 punten voorsprong op de derde zijn AV Toekomst en Looise de verdiende finalisten.
Op zondag verzamelden onze jongens in Lanaken. De pupillen jongens waren vrij sterk in vergelijking met de andere ploegen. Ze behaalden in totaal 10 punten meer dan de 2e. Jonas behaalde op 3 proeven het maximum van de punten. Bij de miniemen deden een 4-tal ploegen steeds haasje over. Onze jongens hadden geen uitschieters maar doordat ze gemiddeld goed presteerden was dit voldoende om samen met de pupillen toch nog 3.5 punt voor de derde te zijn in het totaal klassement. Vier ploegen waren echt aan elkaar gewaagd maar Neerpelt en Looise gaan in september naar de finale.
Afspraak dus op zaterdag 24 september wanneer onze jongens en meisjes met 12 ploegen gaan strijden voor de Beker van Vlaanderen.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *