Goud, 2 x zilver en brons voor Looise tijdens Indoorkampioenschap van Vlaanderen cadetten & scholieren in Gent.

Zondag 20 januari stond de eerste grote confrontatie van 2019 op het programma. Het kampioenschap van Vlaanderen voor de cadetten en scholieren. Voor Looise waren er 9 atleten geselecteerd om deel te nemen.

Onze cadetten meisjes, Hanne Bastiaansen en Lore Boonen beten de spits af. Zij weerden hun goed en kwamen tot tijden net boven hun PR. Het was toen ook nog vroeg op de dag. In de latere namiddag traden zij aan op de 200m. Ze waren duidelijk beter wakker. Lore liep een mooi nieuw PR in 27.69. Ook Hanne deed het schitterend. Ze dook voor het eerst onder de 27”. Met 26.65 werd zij onverwacht, maar knap 5de.

Intussen waren ook de jongens aan de slag gegaan. Ferhan Bex kwam tot 7.43 op de 60m en miste de finale met 8/1000ste van een seconde…een zuchtje…. In dezelfde reeks liep Nico Prijs, op zijn eerste kampioenschap, naar 7.73…een nieuw PR. Net voor en net na de middagpauze was het de beurt aan Wout Bex. Hij won heel makkelijk zijn reeks van de 60H. In de finale moest hij de duimen leggen voor eeuwig rivaal Jente Hauttekeete. Met 8.20 kwam Wout tot zijn 2de prestatie van de winter en pakte hij het ZILVER. Als laatste atleet van de dag kwam Wout ook nog in de arena voor de 200m. Ook hier was er voor hem ZILVER met een 2de beste prestatie ooit.

Nieuwkomer in de Looise kleuren, Tibo Malumgré liep een fantastische 400m. Na een snelle doorkomst na 200m en in 2de plaats, plaatste hij een fantastische versnelling voor het ingaan van de laatste bocht. Er was geen houden aan. De “grote” jongens zagen onze “kleine” Tibo lopen en geraakten er niet bij. Met 51.99 waren het GOUD en de VLAAMSE TITEL voor Tibo !!!

Devlin Neyens had intussen een 5de plaats behaald met de kogel (12.70) en een 6de plaats met de polsstok (2.70m). Sofie Serré liep een verstandig wedstrijd op de 800 en werd hiervoor beloont met de BRONZEN medaille (2.22.30).

Ook Arne Bemong was geselecteerd. Hij moest jammer genoeg verstek laten gaan wegens griep.

Proficiat aan al onze Looise deelnemers.

Wout Bex

Tibo Malumbré

Sofie Serré

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *