Beker van Vlaanderen Cadetten & Scholieren, 30 april 2022 Lokeren.

Na 2 jaren zonder Bekerwedstrijd door corona werd er dit jaar opnieuw een Bekerwedstrijd georganiseerd door de Vlaamse Atletiekliga. Ten opzichte van vroeger was er één verschil: meisjes en jongens vormen één team en niet twee aparte teams zoals vroeger het geval was.

Bij de loopnummers werd de competitie geopend met de ‘lage‘ horden. Scholier Tibo Convens kwam als eerste aan de beurt op de 400 H en gaf onmiddellijk het goede voorbeeld met een nieuw PR van 61,48 s. Amberlie Wellens die oorspronkelijk voorzien was op de 400 H bij de meisjes nam niet deel aan de wedstrijd door een eerder opgelopen sleutelbeenbreuk.

Bij de cadetten startte Maxim Convens op de 300 H. Hij liep dit nummer al eerder op het provinciaal kampioenschap maar door technische problemen was er toen geen tijd opgenomen. Dit was dus in feite zijn eerste ’echte‘ wedstrijd op 300 H. Hij eindigde in een mooie tijd van 51,45 s. Vervolgens was het de beurt aan Ilona Theunis om te starten op de 300 H, ook voor haar was dit de eerste keer dat ze dit nummer deed. Zij verpletterde alle concurrentie en won in een prachtige tijd van 47,97 s.

Ondertussen waren ook de kampnummers gestart. Bij de cadetten nam Marte Verheyden het kogelstoten voor haar rekening. Zij stootte de kogel 6,66 m ver. Nick Reynders nam het speerwerpen voor zijn rekening in een worp van 41,38 m en vestigde hierbij een nieuw PR. Vervolgens was het de beurt aan Wout Van Eysendeyk. Hij nam polsstokspringen voor zijn rekening, dit was voor hem de eerste keer. Hij deed wat van hem verwacht werd en sprong 2,20 m hoog. Bij de scholieren werden de kampnummers ingezet door Tobe Nysmans. Hij deed verspringen en behaalde een resultaat van 4,21 m.

Vervolgens werd er gestart met de reeksen van de 100 m. Bij de cadetten was hier Marit Leysen en Stan Walthery opgesteld. Marit won haar reeks in een mooie tijd van 12,55 s. Stan liep over de finishlijn in een tijd van 12,76 s. Scholier Renée Schroven deed over de 100 m 14,66 s wat een nieuw PR is. Bij de jongens scholieren liep Jens Van Eysendeyk de 100 m in 12,32 s.

De scholieren waren ondertussen ook aan het speerwerpen bij de jongens en het discuswerpen bij de meisjes begonnen. Vic Huybrechts ging deze klus klaren en deed dit door de speer 17,33 m ver te werpen. Ella Van Ende deed hetzelfde met de discus en wierp deze 16,21 m ver.

Het werd stilaan tijd voor de 800 m- en 1500 m-lopers om zich naar de startlijn te begeven. Kyra Verdonck ging dit even regelen bij de cadetten meisjes. Zij won haar 800 m wedstrijd in een tijd van 2:24,20 in een nieuw PR. Bij de cadetten jongens was het Nand Put die de 800 m voor zijn rekening nam. Hij eindigde in een tijd van 2:21,57. Bij de scholieren waren het Dora Goelen en Daan Kenens die de 800 m liepen. Dora deed dit in een tijd van 2:41,66, Daan deed het in een tijd van 2:12,02, wat een nieuw PR is. Raf Ledeganck die op de 1500 m voorzien was, had zich de dag voordien ziekgemeld. Hierdoor was er niemand meer bij de scholieren jongens om deze wedstrijd te lopen. Daan zag het echter zitten om na de 800 m ook nog de 1500 m te lopen. Zijn enige opdracht was de wedstrijd uit te lopen. Dit heeft hij dan ook gedaan in een tijd van 4:59,10. De 1500 m bij de scholieren meisjes werd gelopen door Ine Blockx in een tijd van 5:38,97. Cadet Laure Saenen liep haar 1500 m in een tijd van 5:08,64, wat een nieuw PR is. Cadet Victor Van De Plas deed dit in een tijd van 4:56,11.

Ondertussen was het terug tijd voor enkele kampnummers. Scholier Ella Van Ende die al eerder het discuswerpen tot een goed einde had gebracht, ging nu aan het kogelstoten beginnen. Zij stootte de kogel 7,32 m ver. Scholier Seb Huybrechts nam het hoogspringen voor zijn rekening en sprong 1,30 m hoog. Scholier Jens Van Eysendeyk die eerder al de 100 m had gelopen begon aan het discuswerpen. Hij kon de discus uiteindelijk 25,14 m ver werpen.

Bij de cadetten werd het discuswerpen afgehandeld door Bo Van Vlaslaer. Zij behaalde een afstand van 23,51 m met de discus. Ondertussen was Ilona Theunis begonnen aan het verspringen. Zij sprong uiteindelijk 4,95 m ver. Mylo Calemi was ondertussen begonnen aan het kogelstoten. Hij behaalde een afstand van 10,11 m wat een nieuw PR is. Ondertussen was Matz Wijnen bezig met het hoogspringen. Hij behaalde een mooi resultaat met 1,60 m. Bij de scholieren wierp Dora Goelen de speer 17,28 m ver.

De ’hoge’ horden werden bij de scholieren jongens afgewerkt door Tibo Convens. Hij klaarde de klus in een nieuw PR van 16,10 s (110 H). Bij de cadetten waren het Rana Yilmaz en Wout Van Eysendeyk die de ‘hoge’ horden voor hun rekening namen. Rana deed dit in een tijd van 13,20 s (80 H) en Wout deed het in een tijd van 16,46 s (100 H).

Ondertussen was het terug even tijd voor de sprinters. Zij gingen beginnen aan de 200 m. Bij de cadetten waren het Marit Leysen en Stan Walthery die deze afstand gingen afhandelen. Marit deed dit in een tijd van 26,22 s waarmee ze als eerste eindigde. Stan deed dit in een tijd van 25,79 s wat een nieuw PR is. Bij de scholieren waren het Flore Sleeckx en Gijs Laeveren die de 200 m gingen afwerken. Flore deed dit in een tijd van 29,42 s wat een nieuw PR is. Gijs liep deze afstand in een tijd van 26,73 s.

De laatste kampnummers die bij de cadetten werden afgewerkt waren bij de meisjes speerwerpen en hoogspringen en bij de jongens discuswerpen en verspringen. Bo Van Vlaslaer deed het speerwerpen en behaalde hierbij een resultaat van 32,32 m waarmee ze eerste werd. Hoogspringen werd gedaan door Tiana Bogaerts. Zij sprong 1,40 m hoog wat een nieuw PR is. Bij de cadetten jongens waren de laatste kampnummers discuswerpen en verspringen. Nick Reynders die eerder al speerwerpen had gedaan, wierp de discus 28,34 m ver. Mahtias Indeherberg vestigde een nieuw PR bij het verspringen met een sprong van 5,28 m. Bij de scholieren was het laatste kampnummer het kogelstoten. Dit werd gedaan door Tobe Nysmans die eerder al had deelgenomen aan het verspringen. Hij stootte de kogel 7,82 m ver.

Het laatste individuele loopnummer dat geprogrammeerd stond was de 400 m. Bij de cadetten werd dit gelopen door Soraya Paredes en James Noels. Soraya liep haar 400 m in een tijd van 63,32 s, wat een nieuw PR is. James liep zijn 400 m in een tijd van 57,52 s. Bij de scholieren werd de 400 m gelopen door Flore Sleeckx die eerder ook al 200 m had gelopen en Rune Keusters. Flore liep haar 400 m in een tijd van 68,11 s. Rune liep zijn 400 m in een tijd van 55,62 s wat een nieuw PR is.

De afsluitende nummers in deze Bekerwedstrijd zijn zoals gewoonlijk de estafettenummers. Bij de cadetten meisjes werd de 4x 100 m gelopen door: Ilona Theunis, Alixe Bervoets, Rana Yilmaz en Marit Leysen. Zij deden dit in een tijd van 50,75 s. Bij de cadetten jongens werd de 4x 100 m gelopen door: Matz Wijnen, Stan Walthery, Mathias Indeherberg en James Noels. Zij zette een tijd neer van 49,24 s. Bij de Scholieren meisjes werd de 4x 100 m gelopen door: Renée Schroven, Flore Sleeckx, Ella Van Ende en Dora Goelen. Hun tijd was 57,40 s. Bij de scholieren jongens werd de 4x 100 m gelopen door: Jens Van Eysendeyk, Gijs Laeveren, Rune Keusters en Tibo Convens. Zij liepen deze afstand in een tijd van 47,73 s.

Moest het nog niet duidelijk zijn: iedereen heeft zijn opdracht volbracht en het juiste doel voor ogen gehouden, met als resultaat dat we ondanks een aantal gekwetsten, zieken en afzeggingen toch in de hoogste afdeling blijven.

Aan iedereen een !DIKKE PROFICIAT! voor de grote inzet en het behaalde resultaat.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *