Kampioenschap van Vlaanderen 2019 – Heusden 30 mei 2019.

De kampioenschappen van Vlaanderen begonnen dit jaar onder een grijze lucht, gelukkig vielen de temperaturen nog mee, al was de wind hinderlijk en bij momenten vrij strak waardoor bij meerdere prestaties de toegelaten 2,0m rugwind overschreden werd.

Deze KvVL zijn meestal de gelegenheid voor jongere atleten om eens kennis te maken met de kampioenschappen bij de senioren en dat was zeker het geval voor onze Looise deelnemers die dit keer dicht bij huis aan de slag konden.

De eerste deelnemers moesten al vroeg uit de veren!

Ward Malumgré (jun) nam al om 10h46 de start in de 1e reeks van de 100m heren. (11”18 – wind +4,2). Later die ochtend liep hij ook nog de reeksen van de 200m en ook daar had hij geen geluk met de rugwind (22”90 – wind +2.5m).

In de reeksen van de 100m dames vonden we twee Looise dames terug. Saskia Broekhoven(sen) (terugkerend uit hamstringblessure) kwam na een voorzichtige start tot 13”89 (wind +0,5m). Aukje Van Hest(jun) deed in een andere reeks net iets beter met 13”65 (wind +2,1m). Aukje zou later (op het eind van de dag) ook nog de 400m H lopen in 1’19”25.

Bij het hinkstapspringen zagen we mooie ereplaatsen van onze 2 eerstejaarsjunioren. Fenne Hoobergs eindigde 6e met 11m31 (+3,1m), Anouck eindigde vlak achter Fenne als 7e met 10m85 (+1,2m).

Dan was het tijd voor de lange afstanden. Simon Ferson finishte als 1ejaarsjunior als 8e in de 5000m in een nieuw PR van 15’34”49.

Na de middagpauze werd het weer gelukkig wat warmer al dreigden in het begin van de namiddag nog af en toe enkele druppels.

Hannah Enkels (1ej kad) nam om 15h17 de start in haar tweede 1500m van het seizoen. Als één van de jongste van alle deelnemers aan deze kampioenschappen keek ze letterlijk op naar de andere dames in haar reeks. Na een voorzichtige start schoof Hannah langzaam op naar voor om uiteindelijk na een indrukwekkende laatste ronde te finishen op amper 11 honderdsten van het podium in een bijzonder knap nieuw PR van 4’45”91.

In de 800m vonden we onze twee laatste (jonge) deelnemers terug. Sofie Serré(sch), dit jaar bezig aan een bijzonder sterk seizoen, moest opboksen tegen sterke tegenstanders maar was niet tevreden met haar 8e plaats in 2’28”78.

Laatst aan bod kwam junior Robbe Verheijen in de 800m mannen. Hij eindigde op de 10e plaats in 2’02”23.

Frank Bastiaens

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *