Mooie prestaties op het BK voor kadetten en scholieren in Leuven.

Gezien de zeer mooie prestaties van onze sprinters en werpers op het B.K. mochten onze afstandsslopers uiteraard ook niet achterblijven.

Bij de scholieren jongens behaalde Simon Ferson bij zijn eerste deelname aan een zomer BK een zeer knappe 5e plaats in een nieuw PR in een snelle 3000m. Hiermee beëindigt hij het seizoen op de 8e plaats op de nationale ranglijst.

Ook bij de scholieren dames 3000m werd er bijzonder snel gelopen. Dit brak vooral eerstejaars Yasmina Gijsbrechts zuur op. Een te snelle doortocht halfweg (in de buurt van haar PR op 1500m) leidde uiteindelijk naar een onvermijdelijke opgave in haar eerste piste-BKVolgend jaar (een jaartje ouder en sterker) zal ze zeker terugkomen om revanche te nemen ! Haar 14e plaats op de Belgische ranglijst is wat dat betreft veelbelovend.

Hannah Blockx kende een moeilijke ultieme voorbereiding door een voetblessure, maar ging desondanks toch voluit op zoek naar een medaille. De zeer snelle start kon ze nog goed overleven, maar in de eindfase bleek de conditie toch niet 100%. Het werd uiteindelijk een mooie 6e plaats na een moeilijke laatste km. Zij mag terugkijken op een supermooie zomer en een uitermate knappe 4e plaats in de nationale ranglijst op de 3000m.

Ten slotte wil ook nog graag de mooie 5e plaats van kadet Devlin Neyens vermelden in het discuswerpen.Frank

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *